Plakat produktion

Jeg har fået trykt nogle plakater, i forbindelse med et event jeg har arrangeret. Det var lidt vanskeligt at finde ud af, hvilken type tryk jeg skulle vælge. For hvad er forskellen egentlig? Jeg er ikke nogen ekspert i tryk, men der findes åbenbart forskellige teknikker, som har forskellige fordele.

Jeg valgte et benytte et såkaldt digital print, da jeg skulle have lavet mine plakater. Mest fordi, det har den fordel at det var billigst i forhold til den mængde plakater jeg skulle bruge. Jeg synes faktisk også at resultatet blev rigtig flot. Jeg kan forstå, at offset tryk, kan blive endnu flottere, men det er også dyrere i opstart. Derfor kræver det ofte, at man skal have tryk i større mængder for at kunne få stykprisen tilsvarende ned.

Derudover har jeg lært en del om, at arbejde med grafik. Når man laver plakater er der eksempelvis hensyn til, font størrelser, typer, farver m.m. Man vil gerne have en plakat, som kan aflæses på afstand. Det tænker man måske ikke på, når man arbejder med grafik til skærm. Men det bliver meget tydeligt, når man arbejder med plakater og tryk. Så de erfaringer tager jeg mig helt sikker med, når jeg skal have lave plakater i fremtiden.