Har din tid bag skærmen en værdi?

Når alle undersøgelser viser, at vi bruger mere og mere tid foran en skærm. Så tror jeg samtidig, at vi glemmer hvilken værdi det vi laver ved skærmen faktisk har. Den mængde af billeder, tekster og generelle dokumentation som vi indirekte skaber.

Den er måske større end den nogensinde har været. Men samtidig er den altid kun et klik væk i forhold til at blive slettet og forsvinde. I gamle dage, ville man måske tage fysiske billeder, skriver noter i en dagbog eller tilsvarende. Alle disse minder, kunne man sikre fysisk imod at forsvinde. Men i en tid hvor vi skaber mere og mere data, kan det måske være svært at navigere i hvad der er mere eller mindre vigtigt. Derfor, kan man også hurtigt ende med at få slettet ting, som måske i fremtiden ville have en større værdi. Men ikke mindst også omvendt.

Ved nedbrud af en computer, eller angreb af ransomware. Så går også selv den data man gerne ville have gemt tabt. Der kan være forskellige løsninger til forskellige mennesker. Men uanset, bør man ihvertfald gøre sig nogle tanker om hvordan man vil løse det. Når først skaden er sket, er det ihvertfald surt.